Центар за посебно способне

logo-udruzenja

Удружење „Центар за посебно способне” у фокусу свог рада има проблеме и потребе младих са инвалидитетом. Наша мисија је унапређење положаја и квалитета живота младих са инвалидитетом. Пре свега, кроз социјални аспект, психолошку подршку и креирање приступачног окружења.

Залажемо се за то да истакнемо и подржимо капацитете и могућности младих са инвалидитетом и да скренемо пажњу на позитивне аспеке њиховог равноправног учешћа у друштву.

Верујемо да у свакој индивидуи постоји капацитет да минус претвори у плус и да се социјална једнакост постиже кроз пропагирање могућности и шанси, које смо као друштво спремни да пружимо.

Удруживање у Савез за приступачност Србије


Као организација која се бави друштвеном инклузијом препознајемо да је неприступачност објеката, информација и комуникација, производа и услуга један од кључних изазова који онемогућава особама с инвалидитетом да остваре друштвену укљученост под равноправним условима. Удружујемо се у Савез како бисмо груписали ресурсе и усмерили сав капитал и потенцијал ка унапређењу приступачности.

Делегати Центра за посебно способне


Невена Тарлановић

се бави дигиталним маркетингом у области продаје као и рганизацијом догађаја и манифестација у области културе и уметности. Активисткиња је у области људских права са фокусом на особе са инвалидитетом. Ауторка је многих чланака на тему социјалне политике и положаја особа са инвалидиттеом.

Љупка Михајловска

Дипломирала је на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Има више од петнаест година искуства у раду на пољу људских права и друштвене инклузије. Била је директорка Удружења студената са хендикепом, а тренутно је директорка Центра за студенте са хендикепом Универзитета у Београду. Има велико искуство у процесу процене додатне подршке особама из осетљивих друштвених група, креирању и пружању индивидуалне подршке. Написала је и реализовала бројне пројекте у области људских права и високог образовања. Била је народна посланица у Народној скупштини републике Србије у периоду од 2016. до 2020. године и председница Радне групе Владе Републике Србије која се бавила питањима приступачности. Председница је Управног одбора Савеза за приступачност Србије и лице овлашћено за заступање.

Жером Сид

је рођен и одрастао у Француској. Дипломирао је економију југоисточне Европе. Живео је у земљама Балкана током протеклих 10 година. Тренутно живи и ради у Србији. Бави се фотографијом и активан је у невладином секторуна пољу људских права.

Контакт подаци


Седиште чланице - адреса:  Диљска 18, Београд, Србија

Имејл адреса:  info@posebnosposobni.org.rs

Вебсајт:  https://posebnosposobni.org.rs/