Udruženje građana Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina

Udruženje građana Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina – Zlatibor, osnovano je sa ciljem da poboljša položaj osoba sa invaliditetom na teritoriji opštine Čajetina, ukaže na potrebe pristupačnosti, ne samo za lokalno stanovništvo, već i za turiste kojih ima tokom cele godine u velikom broju.

Udruženje nastoji da svojim aktivnostima poboljša kvalitet života osoba sa invaliditetom, ne samo u smislu pristupačnosti, već i uključivanja osoba sa invaliditetom u kulturne, umetničke i sportske aktivnosti.

„Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina“ Zlatibor je nevladino i neprofitno udruženje građana koje se zalaže za primenu principa jednakosti i ostvarenje ciljeva u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite osoba sa invaliditetom.

Udruživanje u Savez za pristupačnost Srbije


Svesni da ćemo udruživanjem i zajedničkim snagama sa sličnim udruženjima moći bolje da delujemo u ovoj oblasti, pristupili smo Savezu za pristupačnost Srbije kako bismo zajedničkim iskustvima radili na istom problemu i borili se za ostvarenje istih ciljeva.

Udruženje građana „Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina“ Zlatibor jedan je od osnivača Saveza za pristupačnost Srbije.

Delegati udruženja Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina


Aleksandar Radišić

Osnivač i predsednik Udruženja. Diplomirani je profesor fizičkog vaspitanja i paraolimpijac. Nosilac brojnih projekata kojima je omogućena pristupačnost velikom broju javnih prostora i ustanova na teritoriji opštine Čajetina. Zaposlen u Turističkoj organizaciji Zlatibor. Član je Upravnog odbora SAPS-a.

Daniela Radišić

Diplomirani ekonomista u turizmu. Zaposlena u Udruženju kao sekretar. Poseduje višegodišnje iskustvo u pisanju projekata i radu u Udruženju. Članica je Nadzornog odbora SAPS-a

Vladimir Đurić

Rođen 1970. godine u Frankfurtu na Majni, živi i radi u Novom Sadu. Mašinski inženjer po obrazovanju, sa preko 20 godina menadžerske karijere u osiguranju za nekoliko inostranih kompanija. Poslanik u Narodnoj skupštini u periodu jun 2016. - avgust 2020. godine. Bavio se evropskim integracijama, izborima, poljoprivredom i ekonomskim temama. Oženjen, otac dvoje dece.

Kontakt podaci


Sedište članice - adresa: Đurkovac 189

Imejl adresa:   aradisic@gmail.com