Туризам за све

07.04.2022.

Са задовољством промовишемо Смернинце за пружање приступачних услуга у туризму које је публиковала чланица Савеза за приступачност Србије, удружење Инклузија особа са инвалидитетом Златибор.

Смернице су настале након обиласка више од 100 објеката на Златибору, међу којима су били угоститељски објекти за смештај, исхрану и пиће и туристичке агенције. Током обиласка вршена је процена приступачности тих објеката, а смернице су рађене на основу добијених резултата и дриректног разговора са угоститељима.

Смернице садрже корисне савете за пружање приступачних услуга у туризму са све запослене, а пре свега за менаџмент и људе који су у непосредном контакту са туристима, а што је најважње корисне су за све туристичке дестинације и угоститељске објекте.

Смернице су настала је у оквиру пројекта “Приступачан Златибор за све” који је добио подршку пројекта „Заједно за активно грађанско друштво – ACT”, који је подржала Влада Швајцарске, а који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе.

Преузмите публикацију
чланови управног одбора сапса на златибору
facebook
Повратак на листу вести